15 Nisan 2009 Çarşamba

Bu Ne Rahatlık Beyler



İlk maç 2-2 bitmiş hem de yarı final arifesindesin. Bizde olsa olağanüstü hal ilan edilir. Ama birde onlara bakalım. Çok rahatlar çünkü bu sadece bir maç ötesi değil. Tam profesyonel olmuşlar. Bugün gerçekten Man. Utd. ağır basıyor ama Old Trafford'a 3 forvetle çıkan Porto benim bu turdaki takımım. Lucho'nun önderliğinde bu takım bu sene çok büyük işler yaptı. Bu akşam çok zevkli bir maç bizi bekliyor. İşallah bu kadar rahat olmazlar maçta.

Tecrübeli Gençler


Arsenal-Villareal maçı çok eğlenceli bir maç olacak, açık futbol, dinamik oyun ve sistemlerin çarpışması. Ancak Arsenal her sene buralarda oynayarak tecrübe kazanıyor. Yalnız işin ilginç yanı bu oyuncular çoğunlukla 25 yaşın altında. Biz Avrupa Kupalarında babam yaşında adamlarla tecrübesizliğimize yanarken, benden gençler nasıl tecrübeli oluyor? Sorun kesin onlarda canım, adamlar erken gelişiyor..
Yok yok, biz AB'ye giremeyiz.
Zaten bidaha da gitmeyiz, pardon gidemeyiz.

Seneye Sizdeyim


Şampiyonlar Ligi Yarı Final Maçları arasındaki en formalite maç Bayern Munich-F.C. Barcelona maçıydı herhalde. Zaten maçta bu şekilde başladı ve bitti. Gözler Messi'nin ve Ribery'nin üzerindeydi. Bu ikili de maç boyunca karşı karşıya gelirlerken maç sonunda forma değiştiren ikilinin fotoğrafı sanki gelecek yılın fotoğrafı gibiydi. Kulislerde şimdiden anlaşıldığı konuşulan tarafların sessizliğini korumasıda bir başka ilginç olay. Ne diyelim Ribery-Messi aynı takımda olurda, bende PES'te başka takım seçmem, PES derim valla.

U Will Never Walk Alone


15 Nisan 1989'da, Liverpool-Nottingham Forest kupa mücadelesinde bir kapıda çıkan arbedede çoğu Liverpool taraftarı 96 kişi hayatını kaybetti. Aradan tam 20 yıl geçti. Dünya'nın en büyük kulüplerinden birinin bile başına bu geldi. Hani bizim ÇATI mevzusunun bunun hemen önüne gelmesi de bi şans gibi. Ama onlar 20 yıl önce bu sorunu halletti, bizse daha hala derme çatma stadlarda maç yapıyoruz. Sizleri unutmayacağız ama bizde de gerekli önlemler alınmazsa böyle bir facia yaşayabilriz.
ALLAH KORUSUN!!!

İstanbul değil,Futbol Ruhu



Böyle bir maçı izlemek için çok ama çok şanslı olmak lazım. Rafa Benitez'in çağırdığı RUH, futbol ruhu olarak sahaya geri döndü. Hem de bizim DüNyA derbimizden sonra bu maçı izlemek bize haksızlık oldu biraz. Yine de iki harika hocanın takımlarını izlemek bu sene yaşadığımız en şanslı günlerin başında geliyordu. Bize gerçek derbiyi izlettiğiniz için teşekkür ederiz.